Algemeen: 088 - 054 0500
Calamiteiten 24/7: 06 - 235 53 645
Algemeen: 088 - 054 0500
Calamiteiten 24/7: 06 - 235 53 645
CO2 ijsstralen

CO2 ijsstralen

Wat is het?
Een revolutionaire reinigingsmethode waarbij droogijs als straalmiddel gebruikt wordt om vuil mee te verwijderen. Droogijs is een natuurlijk product gemaakt van CO2, oftewel koolstofdioxide. Het heeft als eigenschap dat het van vaste vorm (ijs) overgaat tot gas. Tijdens het stralen komt er geen vocht vrij, dit maakt deze hygiënische reinigingsmethode erg geschikt in de voedingsmiddele industrie of voor elektronische machines.


Hoe werkt het?
De droogijskorrels worden in een straalmachine door een persluchtstroom meegenomen naar een straalpistool. De ijsstralen raken het vuil met hoge snelheid. De lage temperatuur van het droogijs (-79 °C) maakt de aanslag broos. Vervolgens sublimeert de vaste vorm naar gas, waardoor het volume 700 keer vergroot en de aanslag “explodeert”.


Waarom kiezen voor CO2 ijsstralen?
IJsstralen reiniging is een uitstekend alternatief voor chemisch reinigen, hogedruk waterstralen reinigen, mechanische oppervlaktereiniging en stralen met conventionele straalmiddelen als grit, zand of granulaat.

 

  • Veilig
    Geen schurend effect, zacht voor oppervlaktes.
  • Duurzaam
    Geen chemicaliën of afvalproducten.
  • Tijd- en kostenbesparend
    Geen (de)montage, korte uitvaltijd, snel en makkelijk in gebruik op locatie

Voor calamiteiten kunt u ons bellen op: 06 - 235 53 645

 

Schoonmaakbedrijf Eresdé heeft vestigingen in Harlingen, Leeuwarden Groningen. Onze werkgebieden zijn de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord Holland, Gelderland en Flevoland. Incidenteel en desgewenst werken we in heel Nederland.


Mocht u meer informatie of een referentie willen dan zijn wij bereikbaar via bedrijfsbureau@eresde.nl en tijdens kantooruren op telefoonnummer 088 - 054 0500.