Algemeen: 088 - 054 0500
Calamiteiten 24/7: 06 - 235 53 645
Algemeen: 088 - 054 0500
Calamiteiten 24/7: 06 - 235 53 645

Nieuws

News-3549-attachment1_DesinfectienoroviruszorginstellingTerheijden.JPG

Reiniging en desinfectie norovirus zorginstelling Terheijden

Afgelopen zaterdag werd onze calamiteitendienst gebeld door een zorginstelling in Terheijden, nabij Breda. Of we met spoed een reiniging en desinfectie wilden verzorgen vanwege een norovirus uitbraak.  

 

Noro is een erg besmettelijk en gemakkelijk overdraagbaar virus (we noemen het in de volksmond vaak buikgriep). In een zorginstelling, waar veel mensen wonen en werken, en rond de feestdagen extra bezoekers komen, is de kans op een uitbraak helaas groot. Ondanks heldere richtlijnen voor zorginstelling blijkt het norovirus soms toch sterker te zijn dan alle preventiemaatregelen.  

 

Wanneer er dan toch een norovirus uitbraak ontstaat dan is het snel inroepen van een professionele schoonmaakdienst verstandig. In de eerste plaats om verdere besmetting te voorkomen, maar in de tweede plaats, de instelling te behoeden voor een (tijdelijke) sluiting.  

 

Norovirus reiniging en desinfectie

Onze opgeleide specialisten zijn na het telefoontje direct afgereisd naar Terheijden en onmiddellijk begonnen aan de schoonmaak van alle kamers en inventaris, zoals tilliften en andere hulpmiddelen. Daarbij dragen de medewerkers beschermde kleding. Ze beginnen in de minst besmette en eindigen in de meest besmette ruimtes. Deze werkwijze, voor wat betreft de reiniging en desinfectie in deze volgorde, is de meest effectieve en bewezen juiste aanpak.  

 

Desinfectie en reiniging norovirus nodig?

Ons calamiteitennummer is 24/7 bereikbaar en 365 dagen per jaar. Ook tijdens de jaarwisseling. Doe gerust een beroep op onze schoonmakers voor een reiniging en desinfectie.

Waarom Eresdé

30 jaar ervaring
24/7 bereikbaar 365 dagen per jaar
Alle schoonmaak disciplines in huis
Scherpe tariefstelling